domingo, 14 de junio de 2015

● ● ● La vida de Jota | Capítol 3

Han passat quatre anys d'ençà que ens vam endinsar en aquesta història. J en seria la indubtable protagonista; els altres seríem els peons d'eix eterna partida.

Va ser dur en un primer moment, però no hi havia més opció que tirar endavant. I sobretot, no aturar-se a mirar enrere.

D'aquesta manera va ser com la vida de J va començar a canviar. Un individu conviuria amb ella les 24 hores del dia, li faria costat en tot moment i fins i tot quan ella menys ho desitgés. Com més lluny el volia, més a prop el sentia. El lamentablement conegut mal dolent.

J feia mesos que es notava estranya, "alguna cosa no va bé" - deia reiteradament. A estones penso que en tinc part de culpa, per no escoltar-la quan més ho necessitava. Finalment i després de molts exàmens, el diagnòstic era clar; el que J havia sentit durant les últimes setmanes era un nòdul palpable al pit, un sinònim simpàtic al Càncer de mama.

En aquest punt intentes fer visible el que és innombrable; allò que tots sabíem però del que ningú s'atrevia a parlar. Neoplàsia. Lesió a la mama. O cèl·lules anormals al pit.

La dificultat? Situem la por en el primer pla de les nostres accions, sovint de manera involuntària i/o inconscient. Inclús si mentalment tot està dibuixat d'una altra manera.

[...]

De tot això ja fa quatre anys, avui dia J segueix en tractament. Ha guanyat una estabilitat que a estones havia trobat a faltar, però que ara li dóna fort la mà. Amb el temps, ha construït una forta amistat amb l'individu que us presentava línies més amunt, pas a pas.

A casa parlem del Càncer sense pors, sense tabús. Així tot és més fàcil. Diem les coses pel seu nom, no hi ha remordiments, ni culpes, ni pors. Aquests habitants es queden fora, aquí no els necessitem; com tampoc són benvingudes les preocupacions.

Tot semblava posar-se a lloc, el tractament que J seguia donava resultats molt positius. J estava contenta, tenia una actitud admirable front als problemes. I d'un dia per l'altre, es va veure obligada a jugar una partida més, l'esperava una nova aventura només accessible per a valents.

J tanca els ulls i prem fort, fins que faci mal. Ha de lluitar, i nosaltres animar-la a fer-ho. Il·lusió, coratge i valentia la defineixen per naturalesa, i durant aquests últims 4 anys ho ha demostrat.


Gràcies, per ensenyar-me tant. - li dic jo.
La ferida és l'espai per on entra la llum. - em respon ella.

. ● ● ● 

6 comentarios:

  1. Hola Carla, acabo de leer las tres entradas sobre la vida de Jota y no se muy bien que decir. No porque no me salgan mil palabras sobre lo que has contado, que si, pero algo me impide decir nada sobre la historia en si. A ti te digo que escribes de una forma muy muy personal que me gusta. Me gusta como cuentas las cosas y lo que se destila de ti en la forma en que lo haces.
    Un abrazo y buena semana.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gracias por tus palabras Carmela. Que hayas perdido un ratito de tu tiempo en leerte los tres capítulos me satisface un montón.

      Es suficiente con esto que me dices, gracias de corazón!

      Feliz domingo :)

      Eliminar
  2. woooo!!! has dado un giro enorme en la historia de J.
    La historia en sí me trajo pasajes de mi pasado, mi novia ganó la pelea, pero el bicho siempre esta latente, mi madre no pudo....

    saludos!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Supongo que habrá mucha gente que se siente identificada/o con lo que cuento, por desgracia es un tema demasiado común.

      Te mando un fuerte abrazo :)

      Eliminar
  3. La verdad es que es una historia muy bien contada y que nunca sabes hacia dónde va a ir... ¡Me encanta! Ahora a esperar el siguiente capítulo!

    Un beso y feliz semana :)
    Le Style et Moi

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Me hacen mucha ilusión tus ganas de leer lo que continúa... :)

      Muchas gracias y feliz semana para ti también!

      Eliminar